13.2.14

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu


Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu
Bugün Lucia'nın Kıymalı Ragu sosu tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.
Sıklıkla yaptığımız bu sosun pek çok kullanım alanı var. Makarna sosu olarak, kıymalı lazanya ve patlıcanlı parmigiana yaparken, gnocco yanında sos olarak... 
Zaman içinde bu bahsettiklerimin tariflerini de teker teker yayınlayacağım, o zaman bu sosu tekrar tekrar hazırlayacağız.

Lucia ragu sosunu klasik ragu bolognese tariflerinden biraz daha farklı hazırlıyor. En temel fark Lucia'nın domates sosu ve kıymayı ayrı ayrı pişirmesi ve son aşamada birleştirmesi.
 

Malzemeler:
400 gr küp doğranmış domates konservesi
40 gr kereviz sapı
40 gr soğan
60 gr havuç
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
Su

250 gr iri çekilmiş dana kıyma*
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

* Arzu edilirse dana kıymanın bir bölümü salsiccia (taze sosis) veya kuzu kıyma ile değiştirilebilir.

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu malzemeler

Yapılışı:
  • Kereviz sapı, soğan ve havucu küçük küçük doğrayın.


  • Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığınız kereviz, soğan ve havucu ekleyerek biraz kavurun.


  • Domates konservesini ekleyin. Konserve kutusunu yarım bardak su ile çalkalayıp ekleyin. Tuz ve şeker ilave edip karıştırın.

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu tarifi

  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Ara ara karıştırın. Sos pişerken gerek olursa yarım bardak daha su ilave edin.
  • Domates sosu pişerken, bir tavaya bir kaşık yağ koyup kıymayı ilave edin. Karıştıra karıştıra etin rengi değişene kadar pişirin.

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu tarifi

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu tarifi

  • Domates sosu pişince kavurduğunuz kıymayı ekleyip karıştırın.

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu

  • Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Pişme esnasında gerek olursa yarım bardak su daha ilave edin.

Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu tarifi


Afiyet olsun...


Lucia'nın Kıymalı Ragu Sosu tarifi



1 comment: