PER ITALIANO
Çok severek yaptığım bu et sote tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
60gr tereyağı
60gr sızma zeytinyağı
300gr soğan
750gr dana eti
750gr mantar
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (arzuya göre)
1 yemek kaşığı un
550gr domates
250gr yeşil biber
Tuz
Karabiber
2 bardak sıcak su
Yapılışı:
- Eti kuşbaşı doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda rengi hafif sararana kadar kavurun.
- Etleri ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika orta-yüksek ateşte kavurun.
- Dilimlediğiniz mantarları ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika daha kavurun.
- Salçaları ekleyip karıştırın.
- Unu ekleyip karıştırın.
- Küçük küçük doğradığınız domates ve yeşil biberi ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp domates ve biber hafif eriyene kadar pişirin.
- İki bardak sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerini kapatarak 1 saat kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun...
Yanında püre, arpa şehriye pilavı ve yoğurt ile servis yaptım. Püre ve yoğurdu Thermomix ile hazırladım.
No comments:
Post a Comment