1.1.14

Mantarlı Et Sote

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Mantarlı Et Sote

Çok severek yaptığım bu et sote tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
60gr tereyağı
60gr sızma zeytinyağı
300gr soğan
750gr dana eti
750gr mantar
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (arzuya göre)
1 yemek kaşığı un
550gr domates
250gr yeşil biber
Tuz
Karabiber
2 bardak sıcak su

Yapılışı:


  • Eti kuşbaşı doğrayın.


  •  Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda rengi hafif sararana kadar kavurun.


  •  Etleri ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika orta-yüksek ateşte kavurun.


  • Dilimlediğiniz mantarları ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika daha kavurun.


  • Salçaları ekleyip karıştırın.


  • Unu ekleyip karıştırın.

  • Küçük küçük doğradığınız domates ve yeşil biberi ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp domates ve biber hafif eriyene kadar pişirin.

Mantarlı Et Sote

  •  İki bardak sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerini kapatarak 1 saat kısık ateşte pişirin.


Afiyet olsun...


Mantarlı Et Sote


Yanında püre, arpa şehriye pilavı ve yoğurt ile servis yaptım. Püre ve yoğurdu Thermomix ile hazırladım.




No comments:

Post a Comment