7.3.14

Beşamel

TÜRKÇE İÇİN TIKLAYIN
PER ITALIANO

Beşamel
Bugün beşamel sos hazırlıyoruz. Bu hazırladığımız beşameli lazanya yaparken kullanacağız. İlerleyen günlerde beşamel gerektiren başka tarifler yaptığımızda bu tariften faydalanacağız.

Malzemeler:
30 gr tereyağı
30 gr un
500 gr tam yağlı süt
Tuz

Yapılışı:
  • Tereyağını eritin.


  • Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıra karıştıra biraz pişirin. Renginin dönmemesine dikkat edin.


  • Sütü çırpıcı ile karıştıra karıştıra yavaş yavaş ilave edin.

Beşamel

  • Tuz ekleyip tahta kaşık ile sürekli karıştırarak pişirin.

Beşamel

  • Kaynamaya başladığında altını kısın ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.

Beşamel

  • Soğumaya bırakın.

No comments:

Post a Comment