PER ITALIANO
Lucia ile birlikte İtalyan Mutfağından Tarifler serimizin üçüncü tarifi bu harika domates sosu.
Blogda paylaşmak için geçtiğimiz hafta beraber yaptık. Bu sostan ileriki günlerde başka tariflerde de yararlanacağız.
Sosta kullandığımız etler sosa lezzet vermesi amacıyla kullanılıyor. Sos pişince etleri çıkartıyoruz. Bir diğer deyişle bu sosu hazırladığınızda akşam için yemeğiniz de hazır olmuş olacak.
Malzemeler:
60gr sızma zeytinyağı
300gr dana eti
150gr kuzu eti
300gr tavuk eti (derisi ile birlikte but kullandık)
1/2 bardak beyaz şarap
20gr kereviz sapı
60gr havuç
40gr soğan
Çay kaşığı ucuyla muskat
2 diş karanfil
800gr küp küp doğranmış domates konservesi
1/2 bardak su
Yapılışı:
- Zeytinyağı ve etleri tencereye koyun. Ara ara çevirerek rengi dönene kadar birkaç dakika pişirin.
- Yarım bardak şarap ekleyin. Ara ara etleri çevirerek şarap nerdeyse tamamen buharlaşana kadar birkaç dakika pişirin.
- Küp küp doğranmış kereviz sapı, havuç ve soğanı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika pişirin.
- Domates konservesi, su, muskat, karanfil ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirin. Ara ara etleri çevirip karıştırmayı unutmayın.
- Piştikten sonra etleri sostan çıkartıp kenara alın ve sosunuz hazır.
Çıkardığınız etleri yanında ıspanak, püre vb sebze ile akşam yemeğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Alışılmadık çok çarpıcı bir tarif. Et suyu yerine etin kendisini direk kullanmak ve piştikten sonra eti ayırıp ayrı bir yemek olarak kullanmak çok hoş.
ReplyDeleteLucia'nın kendi yöresine özel tariflerinden biri. Bu şekilde çok lezzetli bir domates sosunuz oluyor.
Delete