PER ITALIANO
Lucia'nın en sevdiğimiz tariflerinden biri.
Kırpık et dememizin sebebi incecik dilimlenmiş eti makasla şeritler halinde kesmemiz sonucu ortaya çıkan kırpılmış görüntü.
Bu tarifteki 3 ana malzemeyi ayrı ayrı pişirip en son herşeyi birleştiriyoruz.
Kasaptan et alırken incecik dilimlemesini isteyin. Birazdan aşağıdaki fotoğraflarda da göreceksiniz kullandığımız etin ne kadar ince olduğunu.
Bu malzemeler 2 - 3 porsiyon için yeterlidir.
Eğer malzemeleri iki katına çıkartacaksanız eti iki seferde pişirin. Tek bir tavaya 500 gr et sığdırmayın.
Malzemeler:
Ispanak için:
400 gr ıspanak
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Mantar için:
200 gr mantar
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 bardak su
Tuz
Et için:
250gr incecik dilimlenmiş dana eti
Sızma zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
ISPANAK
- Ispanakları temizleyip bol suyla 4 - 5 kez yıkayıp süzün. İrice doğrayın.
- Sarımsağı incecik doğrayın. Tavaya alın.Yağı ekleyip biraz kavurun.
- Ispanakları ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak pişirin.
MANTAR:
- Mantarları temizleyip dilimleyin. Küçük bir tencerede yağ ve sarımsağı biraz çevirin. Dilimlenmiş mantarları, suyu ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. (Gerekirse biraz daha su ilave edip pişirmeye devam edin)
ET:
- Geniş bir tavayı yağlayın. İnce kesilmiş dilimlerini makasla şeritler halinde kesin. Tavaya düzgünce yerleştirin. (Et dilimlerinin ne kadar ince olduğunu fotoğraflarda görebilirsiniz)
- Eti ocağın üzerine alıp ara ara çevirerek kısa süre pişirin. (İncecik dilimlendiği için çok kısa sürede pişecektir. Önemli olan çiğ görüntüsünün gitmesi)
- Mantarları ekleyip karıştırdıktan sonra aynı şekilde ıspanağı da ekleyip karıştırın.
- Tabaklara hemen servis yapın.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment