PER ITALIANO
Dünkü tariften hatırlarsanız mantarlı et soteyi arpa şehriye pilavı ile servis yapmıştım.
Bugün onun da tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
20gr tereyağı
20gr sızma zeytinyağı
2 su bardağı arpa şehriye (300gr)
3 bardak su
Tuz
Yapılışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alıp eritin.
- Yarım bardak arpa şehriye ekleyip rengi kahverengiye dönene kadar karıştırarak kavurun.
- Kalan şehriyeleri ekleyip karıştırın.
- Su ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapatıp tahta kaşıkla karıştırın. 5 - 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment