7.1.14

Arpa Şehriye Pilavı

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Arpa Şehriye Pilavı tarifi


Dünkü tariften hatırlarsanız mantarlı et soteyi arpa şehriye pilavı ile servis yapmıştım. 
Bugün onun da tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
20gr tereyağı
20gr sızma zeytinyağı
2 su bardağı arpa şehriye (300gr)
3 bardak su
Tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alıp eritin.
  • Yarım bardak arpa şehriye ekleyip rengi kahverengiye dönene kadar karıştırarak kavurun.


  • Kalan şehriyeleri ekleyip karıştırın.

Arpa Şehriye Pilavı tarifi


  • Su ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin.


  • Altını kapatıp tahta kaşıkla karıştırın. 5 - 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Arpa Şehriye Pilavı tarifi


Afiyet olsun...
 

No comments:

Post a Comment