PER ITALIANO
İtalya'da "Parmigiana" ya da "Parmigiana di melanzane" olarak bilinen bu patlıcan yemeği, geleneksel olarak kızartılmış patlıcan ile yapılır.
Lucia ise patlıcanları kızartmak yerine grill tavada pişirmeyi tercih ediyor.
Sos olarak genellikle kendi yaptığı ragù sosunu kullanıyor.
Eğer ana yemek olarak hazırlamayı düşünüyorsanız aşağıdaki malzemelerle iki kişilik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aksi halde ara sıcak, meze vb olarak daha fazla kişiye servis edilebilir.
Malzemeler:
500 g patlıcan (geniş bir çeşidini tercih edin)
150 g mozzarella, küçük küp küp doğranmış
50 g parmesan rendesi
Lucia'nın ragù sosu , yeterince*
Sızma zeytinyağı
* Yeterince derken kastımız şudur: Verilen linkteki ragu sosunun tamamını değil bir kısmını gerekli olduğu kadar kullandık.
Yapılışı:
- Patlıcanı yıkayıp enlemesine dilimler halinde kesin.
- Grill tavayı ısıtın, ısıya dayanıklı bir fırçayla yağlayın.
- Patlıcanların iki tarafını da grill tavada pişirin.
- Pişen dilimleri ayrı bir tabağa alıp üzerlerine çok az tuz serpin.
- Tüm patlıcan dilimleri bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Tereyağı ile 20 x 20 cm boyutunda bir fırın kabını yağlayın. Tüm malzemeleri masaya getirin (ya da mutfak tezgahı üzerinde çalışıyorsanız oraya koyun).
- Yağlanmış kalıba bir sıra közlenmiş patlıcan dilimi dizin.
- Üzerine ragu sosundan birkaç kaşık yayın ve biraz mozzarella serpin.
- Rende parmesan serpin.
- Patlıcan dilimleri, mozzarella ve parmesan bitene kadar bu şekilde sıra sıra dizmeye devam edin.
- 180°C ısıtılmış fırnda yaklaşık 20 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından alın. 5 - 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment